21 Mayıs 2010 Cuma

Facebook hesabınızı nasıl silersiniz?

Facebook Hesabınızı Nasıl Silersiniz?Ünlü sosyal ağ sitesi Facebook'un sorumsuz yönetim şeklinden ve yanlış kararlarından bıkıp hesabınızı kapatmak istiyorsanız. Bu yazı tam size göre.

300 milyonu aşan abone sayısıyla birlikte Facebook dünyanın en geniş sosyal ağı. Bu kadar kullanıcısı olan bir platform olarak sitede, abonelerini paraya dönüştürmenin hesabını yapıyor. Site bu uğurda ilk önce üyelerine danışmadan milyonlarca profilin güvenlik ayarlarını değiştirdi.

Sosyal ağın sakinleri profillerindeki yeni ayarları yapana kadar, kişisel bilgileri herkes tarafından görüntülendi. Bu ufak ayarlar nedeniyle profil resimleri ve kişisel bilgileri çalınan insanlar mağdur oldular.

Facebook'un kurumsallaşmak için yaşadığı diğer bir adım ise kullanıcılarına hiç bir ücret ödemeden onları piyasa araştırmasında kullanması oldu.

Kullanıcılarının beğendiği konuları ve firmaları reklam teklifi haline getiren sosyal ağın bu davranışları Amerikan Senatosu'nda bile tartışılmaya başlandı. Geçtiğimiz gün yaşanan ve Müslüman üyelerin siteye tavır almasına neden olan karikatür krizi ise bazı üyeler için bardağı taşıran son damla oldu.

Eğer sizde Facebook profilinizi tamamen kapatmak istiyorsanız, bu konuda faydalanabileceğiniz bir araştırma konusu hazırladık. Bu yazıda adım adım profilinizi kapatmanızın yolunu bulacaksınız.

Adım1: Yardım merkezine ulaşın

Kendilerine para kazandıran üyelerini kaybetmek istemeyen Facebook hesabınızı silmenizi zorlaştırmak için bu işlemi arka planda kalan bölümlerden yapmanıza izin veriyor.

Silme işlemine başlatacak ilk adıma ulaşmak için, ekranın sağ alt köşesinde bulunan yardım merkezi adlı bölüme tıklayın. Facebook'tan kurtulmak gideceğiniz uzun yoldaki ilk adım bu olacak.


Adım 2: Profil ayarları bölümü

Yardım merkezinde karşınıza karmaşık bir sayfa çıkacak. Site yardım başlığı altında aslında aklınıza daha çok karıştıracak bir tasarım kullanmış.

Bu karmaşık tasarım sayesinde aradığınızı bulmak saatler bile sürebilir. Yardım merkezinde bir sonraki adıma geçmiş için profil kısmına tıklayın.


Adım 3: Profil ayarlarını düzenleme

Profil silme kadar basit bir işlem için Facebook'da sayfalarca dolaşmanız gerekiyor. Üçüncü adımda ise üyeliğinizi iptal etmeniz için gerekli linke yönlendirecek olan hesap ayarları kısmına tıklayın.


Adım 4: Profil kapatma linkine ulaşma

Facebook profil silmek isteyen üyelerini caydırmak için her yöntemi denemiş. 4. adımdayız ve daha bu işlemi gerçekleştirecek gerçek linke ulaşamadık.


Bu sayfada hesabımı kalıcı olarak kapatmak istiyorum adlı soru cevap bölümüne tıklayın. Bu soru sizi linke yönlendirecek olan yeni bir sayfa açacak.


Adım 5: Gerekli sözleşmeyi kabul etmek

Hesabımı kalıcı olarak kapatmak istiyorum sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza hesap kapatmayla, profil dondurma arasındaki farkları anlatan bir yazıyla karlışacaksınız. Bu ufak açıklamanın altında ise silme işlemini başlatacak link bulunuyor, ona tıklayın.

Bu işlemi yaptığınızda ise Facebook sizi başka bir sayfaya yönlendirecek. Karşınıza gelen ekranda profilnizin tamamen kapanacağını bildiren bir sözleşme var. Bunu kabul ettiğinizi belirtmek için gönder tuşuna basın.

Adım 6: Profili kapatmak için son işlem

Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz tüm işlemler bu sayfaya ulaşmak içindi. Profilinizi silmek için ilk önce bu ekrana şifrenizi girin. Daha sonra ise, alt kısımda bulunan güvenlik resimlerini doğru şekilde kutucuğa yazın.

Bu işlem bittikten sonra profiliniz silinecekler listesine eklenecek. 20 gün içerisinde ise kullanıcı adınız erişilmez hale gelecek. Eğer bu süre içerisinde Facebook'a kullanıcı adınızla tekrar girerseniz tüm bu işlemlerin iptal olacağını da belirtelim.

Benzinde İndirim!

Benzinde İndirim!
Fiyatlar 10 Kuruş Aşağı Çekildi

95 oktan kurşunsuz benzin 3,62 TL’den satılmaya başlandı. Akaryakıt firmaları dün 3,72 TL’den satılan benzinde indirime gitti. Kırsal motorin ve motorinde fiyat değişikliği gerçekleşmedi.

İstanbul'da kurşunsuz benzinin fiyatı 3,72 TL’den 2,62 TL’ye düşerken, Ankara'da kurşunsuz benzin 3,64, kırsal motorin 2,97, motorin 3,07 TL’ye satıldı. İzmir'de benzinin litresi 3,63 TL’ye geriledi. Kırsal motorin 2,95 TL’ye satılırken, motorinin fiyatı 3,04 TL’ye geriledi.

Gerçi 0,10 Kuruş'a sakız etmiyor ama neyse...

ŞikayetVar Haber

Petek Dinçöz – Ağlayan Kuş 2010 şarkı sözü

Petek Dinçöz – Ağlayan Kuş şarkısının sözlerini sizlere sunmaktan gurur duyarız...
Ömrünce bir kez sevip,
İlk aşkı yaşadın mı,
Gülmeye hasret kalmış,
Bir çift göz tanıdın mı,
Dalından koparılmış,
Bir gülü kokladın mı,
Ölmedim yaralanmışım.
Çok ucuz paralanmışım.
Gidecek gibisin.
Böyle mi sürecek yarim.
Gidersen ne olur halim.
Sana ben köleyim
Sen hiç ağlayan bir kuş gördün mü
Kanadı kırılmış yürekten yaralı
Diyar diyar dolaşan her yağmurda ıslanan
Ben ağlayan bir kuşum..

Klavyeyi Mouse Gibi Kullanmak

Fareniz Bozulunda Klavyenizi Fare Yerine Kullanmak İçin Bir Yol Var. Olurya Fareniz Bozulur Ve Acil İşiniz Vardır. İşte O Zaman Bu Yöntem İşe Yarayabilir. Aklınızın Bi Köşesinde Bulunsun
İlk olarak “Alt+Shift+Num Lock” kombinasyonunu kullanıyorsunuz ve karşınıza “Tamam” “İptal” gibi bir yazı çıkacak buna tamam diyorsunuz…
Sonra bu fareyi nasıl kullanabileceğinizi öğrenelim…
“2″-”4″-”6″-”8″ tuşları fare imlecini hareket ettirir. 2 aşağıya, 4 sola, 6 sağa, 8 yukarıya hareket ettirir, “ 5″ sol fare tuşu yani tıklamak istediğiniz yere geldiğinizde “5″‘e basıcaksınız eğer çift tıklamak isterseniz “+” basıyorsunuz ve çift tıklıyorsunuz, sağ tıklamak istiyorsanız için önce “-” sonra “5″ yada “+” (iki tuşa birlikte basılıyor, shift tuşunun kullanımı gibi) bundan sonra mouseniz çalışmadığınız zaman bunu kullanabilirsiniz..
Kolay Gelsin Sakin
"Bu Bilgiyi Mouse Bozulmadan öğrenmek En iyisi."

Neşet Ertaş Kuzeyin Oğlu Volkan Konak Programı Görüntüleri 7 mayıs

Neşet Ertaş 7 mayıs günü sevenlerine muhteşem bir konser verdi. Volkan Konak ın sunumuyla Show tv ekranlarına çıkan Neşet Ertaş o yaşına rahmen harika bir konser ile sevenleriyle buluştu. O konsrin görüntüleri geliyor şimdide. Buyrun :

1.PARÇA


2.PARÇA


3.PARÇA


4.PARÇA


5.PARÇA


6.PARÇA


7.PARÇA


8.PARÇA


9.PARÇA


10.PARÇA



11.PARÇA


12.PARÇA


13.PARÇA


14.PARÇA


15.PARÇA


16.PARÇA