26 Ekim 2010 Salı

Canı sıkılan Var Mı?

Canı sıkılan Var Mı?

Bazen tatildeyizdir bazen boş zamandır(Boş zaman yoktur.!) Bilgisayar başında pineklerken birde bakarsınız canınız sıkılır ne mi yapın VarkiVar'ın tavsiyeli sitelerine göz atın ama hiç bir gelirimiz yok o ayrı bir dert;)


Veee. Siteler.:

  1. www.bobiler.org (Karikatür,eğlence vs.)
  2. www.alkislarlayasiyorum.com (Komik videolar paylaşımlar ve daha neler neler..)
  3. www.cine-izle.net  (Bundan böyle sinamanız burası ;))
  4. www.mayonez.net (En iyi indirme arşiviniz Ner Ararsanız;))
  5. www.aktuelnet.net (En güzle dalga takımı DDT Kopucaksın.!*)
Biz Verdik Allah Artırsın Sponsor Bağlantılara(Yandaki reklamlar(yukarıdakiler kesinlikle size hizmet amaçlı koyulan siteler.)) tıklayan bize destek versin ;)

Liselerde Kalma Kalkıyor Mu?

Liselerde Kalma Kalkıyor Mu?

Bildiğiniz üzere son günlerde haberlerde çıkan haberler nedeniyle bir çok öğrenci sevindi ama şu gerçek ve atlanan nokta bu olay sadece bir görüş yani ortaya atılan yapılması düşünülen bir tasarı.Umarız gerçekleştiğinde bizden haber alırsınız.Tasarıda zaten kalma tamamen değil kalma zorlaştırılıyor denildiğinide unutmayalım sadece tüm kaldığınız dersler birikip mezunolurken Meb in sınavları ile geçiyorsunuz.Kalan yine kalır Geçen yine geçer;)


İlk öğretimde zaten kalma yok :)

ÜDS Sınav Tarihleri ve Sınavı 2010-2011

ÜDS nedir?
Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen merkezi bir sınavdır.

Yorum ve ilk uyarı: ÜDS sadece klasik liselerden mezun adayların değil, dil eğitimlerini iyi okullarda almış adayların da korkulu rüyası olan bir sınavdır. Ciddiyetle ele alınması gerekir. Bu sınavı planlarının üst sıralarına taşıyamayan çok sayıda aday, diğer planlarını da ÜDS ile birlikte ertelemek zorunda kalmış ya da bu planlardan olduğu gibi vazgeçmişlerdir. Akılcı bir Çalışma Planı izlemek dışında, ÜDS’de tek başına hiçbir sihirli formülün garantisi yoktur.

ÜDS’ye kimler girebilir?

1. Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları,
2. Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları,
3. Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.

Önemli: Ancak, lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerinöğrenimlerini sürdürmek istedikleri üniversite (enstitü) yetkilileri ile yüz yüze görüşerek, yüksek lisans programları için üniversitenin (enstitünün) ÜDS sınav sonuçlarını kullanıp kullanmadığını ve eğer kullanıyor ise bunun şartlarını öğrenmeleri gerekir.

ÜDS’de kaç soru vardır, her soru kaç puan değerindedir ve sınav süresi ne kadardır?

ÜDS’de 80 soru vardır. Her bir doğru cevabın değeri 1.25 puandır
(1.25 x 80 = 100). Örneğin, 65 puana ihtiyaç duyan bir doçent adayının sınavda en az 52 doğru cevap bulması gerekmektedir (52 x 1.25 = 65). Soru türleri arasında puan değeri olarak fark yoktur; yani herhangi bir kelime sorusunun değeri ile herhangi bir metin inceleme sorusunun değeri aynıdır: 1.25 puan.

Sınavın süresi 3 saattir (180 dakika). Her bir soru için ayrılabilecek ortalama süre 2 dakika 15 saniyedir (135 saniye). Aşağıdaki tablo hangi soru türüne ne kadar süre ayrılması gerektiği hakkında sizlere fikir verecektir:
Tablo 1: ÜDS’de Soru Türleri ve Her Soru Türü İçin Ayrılması Gereken Süre
Soru Türü Soru Numarası Toplam Soru Sayısı Başlangıç Saati Bitiş Saati Önerilen Süre
Kelime + Gramer 1-18 18 09.30 09.48 18 dakika
Cloze Test 19-23 5 09.48 09.53 5 dakika
Yarım Cümle Tamamlama 24-35 12 09.53 10.10 17 dakika
Çeviri 36-41 6 10.10 10.20 10 dakika
Paragraf Tamamlama 42-46 5 10.20 10.35 15 dakika
Karşılıklı Konuşma 47-51 5 10.35 10.45 10 dakika
Uymayanı At 52-56 5 10.45 10.55 10 dakika
*Dinlenme Arası - - 10.55 11.00 5 dakika
Metin İnceleme 57-80 24 11.00 12.00 60 dakika
**Son Değerlendirme - - 12.00 12.30 30 dakika



*Metin İnceleme bölümüne geçmeden önce verilmesi önerilen 5 dakika Dinlenme Arası.
**Seçenek dağılımının hesaplanması ve boş bırakılmış sorular için en uygun seçeneğin saptanması ve işaretlenmesi.

Önemli:
1. Önerilen sürelerin nedenini öğrenmek istiyorsanız, sitemizde bulunan Sınav Stratejisi adlı dosyayı ve/veya ÜDS Çalışma Planı bölümü, Çalışma Planı dosyasında bulunan Sorun 5 – Çözüm 5’idikkatle inceleyiniz.

2. Tabloyu uygulamada görmek için, sitemizin ÜDS Sınavları bölümünde verilen herhangi bir sınavı incelemenizi, daha da iyisi bu sınavı, sürelere uymaya çalışarak yapmanızı öneririz (örneğin, çözüm dosyaları ile birlikte verilen FEN 7 ya da SAĞLIK 8 numaralı sınavlar).

ÜDS’den kaç puan almalıyım?
Doçent adaylarının ÜDS'den 100 üzerinden en az 65, doktora / sanatta yeterlik adaylarının ise 50 puan almaları gerekir.

Uluslararası düzeyde uygulanan iki dil sınavı (TOEFL ve IELTS) ÜDS'ye eşdeğer kabul edilmektedir. Aşağıda, bu iki dil sınavının ÜDS ile karşılaştırmalı eşdeğer puanları verilmiştir:

Tablo 2: ÜDS, TOEFL ve IELTS Sınavlarında Karşılaştırmalı Eşdeğer Puanlar
SINAV TÜRÜ

ÜDS


TOEFL


IELTS







Eski


Yeni



DOÇENTLİK

65


513


183


6.0 (Her bölümden)
DOKTORA / SANATTA YETERLİK

50


477


153


5.5 (Her bölümden)

Önemli:

1. Kimi üniversiteler (enstitüler) doktora adayları için getirilen ÜDS’deki (ya da diğer eşdeğer sınavlardaki) asgari puan barajını yükseltebilmektedirler. Bu nedenle, adayların öğrenim görmeyi düşündükleri enstitüye doğrudan başvurarak, yüksek lisans ya da doktora için şart koşulmuş asgari ÜDS puanlarını öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

2. Ayrıca, kimi üniversiteler yüksek lisans ve doktora başvurusu yapan adaylara kendi dil sınavlarını uygulayabilmektedirler. Ancak, bu tür bir sınavı başaran bir aday, yeterlik ya da tez aşamasına geldiğinde, ÜDS sınavına girmek ve bağlı olduğu enstitü tarafından belirlenmiş olan asgari ÜDS (ya da TOEFL veya IELTS) puanını almak zorundadır.

Unutmayınız: ÜDS barajını, enstitüsü tarafından belirlenen süreler içerisinde geçemeyen bir adayın yüksek lisans ya da doktora hakkı yanmakta ve programla ilişiği kesilmektedir.

ÜDS’de yanlışlar doğruları götürür mü?
Hayır, götürmez! Ancak, bir ÜDS adayının cevabını bilemediği sorularda gelişigüzel işaretleme yapmaması lehine olacaktır.

Önemli: Bu tür soruların işaretlenmesinde (cevaplanmasında) izlenecek yöntem için, sitemizde bulunan Sınav Stratejisi adlı dosyayı dikkatle incelemenizi öneririz.

ÜDS hangi alanlarda yapılır?
ÜDS; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç ayrı alanda yapılır.

ÜDS hangi dillerde yapılır?
ÜDS; İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılır. Doçentlik Bilim Sınavına bu diller dışındaki bir yabancı dil sınavı sonucu ile başvurmak isterseniz, bu dilin Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) tarafından kabul edilmesi ve bu dilden KPDS'de 65 veya daha yüksek puan almanız gerekir.
Doktora yeterlik sınavına girebilmek veya sanatta yeterlik çalışmasını sonuçlandırabilmek için İngilizce, Fransızca ve Almanca dışındaki dillerden sınava girmek isteyen adaylar KPDS'yi tercih etmelidir. Bu durumdaki bir adayın, öğrenim göreceği enstitüye başvuru yaparken, bu üç dil dışında hangi dilden (örneğin, İtalyanca, İspanyolca) KPDS sınavına gireceğini bildirmesi ve enstitünün olurunu alması kesinlikle önerilir.

Uyarı ve yorum: İngilizce, Almanca ve Fransızca dışındaki dillerden bazılarında yeterli başvuru olmadığı için sınavlar çoktan seçmeli test usulü değil, çeviri usulüyle yapılmaktadır. Örneğin, İtalyancadan sınava girecek bir adaya İtalyanca -Türkçe ve Türkçe – İtalyanca iki metin verilmektedir. Metinler genellikle ‘uzun ve kazık’ seçilmektedir. ÜDS’de sınanan üç temel dil dışında başka bir dilden sınava girmek istiyorsanız, bu dili gerçekten çok iyi derecede bilmeniz ve çeviri becerisine sahip olmanız gerekir. Bu bilgi ve beceriye sahip değilseniz, KPDS’de örneğin, İtalyanca ya da Rusçadan sınava girmek size ancak vakit kaybettirecektir.

ÜDS’ye istediğim bir dilden ve alandan girebilir miyim?
Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, yabancı dil sınavınabaşka bir dilden girmek zorundadırlar. Örneğin, İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu bir aday, ÜDS’ye İngilizceden giremez, ancak Almanca ya da Fransızcadan girebilir.

Bilim alanı yabancı dil olmayan adaylar, sınava istedikleri dilden girebilirler (İngilizce, Almanca, Fransızca). Örneğin, Makine Mühendisliği mezunu bir aday öğrenim gördüğü üniversitenin eğitim dili ne olursa olsun (Türkçe, İngilizce, Fransızca), ÜDS’ye İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinden birinden girebilir.

Önemli: Bir adayın sınavda seçeceği bilim alanına, öğrenim görmek istediği enstitünün türü karar verir. Örneğin, Makine Mühendisliği mezunu bir aday herhangi bir üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde eğitim almak istiyorsa, ÜDS sınavında Fen Bilimleri alanını tercih etmelidir. Eğer aynı aday herhangi bir üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde, işletme yüksek lisansı ya da doktorası yapmak istiyorsa, ÜDS’de Sosyal Bilimler alanını tercih etmek zorundadır. Aksi takdirde, sınavı yine geçerli sayılır, ancak elindeki ÜDS Fen Bilimleri puanıyla herhangi bir sosyal bilimler ya da sağlık bilimleri enstitüsüne kesinlikle kayıt yaptıramaz.

Bir dönemde birden fazla yabancı dilden ya da alandan sınava girebilir miyim?
Hayır, giremezsiniz! Bir dönemde yalnız bir yabancı dilden ve bir alandan sınava girilebilir.

Ya da sınav günü Fen, Sağlık, Sosyal sınavlarından herhangi birini çözebilir miyim?
Hayır, çözemezsiniz! Örneğin, İngilizce Sağlık Bilimlerinden sınava girmek üzere başvuru yapan bir aday, sınav günü fikir değiştirip İngilizce Fen Bilimleri ya da Fransızca Sağlık Bilimleri sınavlarını çözemez; çözmüş olsa da sınavı geçersiz sayılır.

Önemli: Başvurular tamamlandıktan sonra Yabancı Dil ve Sınav Test (Bilim) Alanı değişikliği yapılamaz.

ÜDS’de bilim dallarına ait cevap anahtarları aynı mıdır?
Hayır, değildir. ÜDS’de her sınavın (örneğin, İngilizce Fen, Sağlık, Sosyal Bilimler) cevap anahtarı farklıdır. Bu nedenle, örneğin, İngilizce Fen Bilimleri’nden sınava giren bir aday, çözemediği bir soru yerine Sağlık Bilimleri ya da Sosyal Bilimlerden aynı numaralı başka bir soruyu cevaplamamalıdır.

ÜDS ne zaman ve nerede yapılır?
Yılda iki kez Mart ve Ekim aylarında Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ileLefkoşa ve Bişkek'te (Kırgızistan) yapılır.

En yakın ÜDS sınavı ne zaman?

2010 ÜDS Sonbahar Dönemi Sınavı 26 Aralık 2010 Pazar günü yapılacaktır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir. Sınava, 18-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında başvuruda bulunulması gerekmektedir. Başvuru işlemleri ÖSYM merkezleri ve sanal ortamda osym.gov.tr tarafından yürütülecektir.

Önemli Not: 3 Ekim 2010 sınavı 26 Aralık 2010 tarihine ertelenmiştir. ÖSYM'den bildirildiğine göre, daha önce yapılmış olan başvurular geçerli olup yeni başvuru kabul edilmeyecektir.

2011 yılında ilk ÜDS sınavının 20 Mart 2011 tarihinde yapılması beklenmektedir. ÖSYM tarafından kesin başvuru ve sınav tarihleri duyurulduğunda, bu bilgiler sitemizde yayınlanacaktır.

Köktürk Yazıtlarının Türk Kültür, Medeniyeti ve edebiyatı açısından önemi belirten bir yazı

GÖK-TÜRK (ORHUN) YAZITLARI Türk tarihinin belli bir dönemini hikaye ettikten başka bilinen en eski Türk yazısının ve bilhassa Türk dil ve edebiyatının çok önemli belgesi olan Gök-Türk (Kök-Türk) yazıtları, Doğuda
Çin sınırlarında yaşamış Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da yer alır. Yüzölçüm 'dir. Başkenti Pekin olan ülkenin resmi dili Çince, para birimi Yuan'dır. Doğusunda Güney Kore, kuzeydoğusunda ve kuzeybatısında Rusya, kuzeyde Moğolistan, güneybatıda Afganistan ve Pakistan, güneyde Hindistan, Nepal, Butan, Birmanya Laos ve Kuzey Vietnam, doğusunda ise Büyük Okyanus ile çevrilidir.
Türklerin en önemli eserleridir. Bunlar Orhun ırmağının eski yatağı yakınlarında Koço-Çaydam adlı göl civarında dikilmiş anıtlar üzerindeki yazıtlar (kitabeler) dir.
niyeti ve edebiyatı açısından önemi belirten bir yazı

Türk kültürü ve medeniyeti konusunda yazılmış metinler

---> Türk'lerde kültür ve medeniyet <---

Türk cemiyetinin temeli aile idi. Evlenen kız veya erkek, ailesinden kendi hissesine düşenleri alarak ayrı ev kurardı. Aileden sonraki en büyük sosyal birlik Uruk (sülâle) idi. Uruk veya soylar toplamına ise boy denirdi. Boyların kendilerine ait toprakları, başlarında boy beyleri bulunur, boy beylerini ise aile ve uruk temsilcileri seçerdi.

Boylar birleşerek siyasî bir birlik haline gelirse, buna "budun" denirdi. Budunun başına geçen kimseye "han" adı verilirdi. Birden fazla budun bir merkezden idare edilirse, buna "il" denilmekteydi ki, bugünkü "devlet" teriminin karşılığıdır.

Türklerin en belirgin özelliklerinden biri, kuvvetli bir teşkilâtçılık yeteneğine sahip olmalarıdır. Yaşadıkları hayat da onları hürriyete, istiklâle alıştırdığı için, hiçbir zaman devletsiz olmamışlardır. Gerçekten Türklerin 2500 yıllık tarihlerinde, devletsiz kaldıkları, yani istiklâllerini kaybettikleri bir devre rastlanmaz. Dünyada daima bir veya birkaç Türk devleti bulunmuştur. Türklerde istiklâle verilen değer, bazı tarihî kayıtlarda görülmektedir. M.Ö. 58'de cereyan eden bir hâdise dolayısıyle, Çin yıllığı, Hun devlet meclisinde yapılan şu konuşmayı nakleder:

"Bizim için tâbiiyet yüz kızartıcıdır. Atalarımızdan toprakla birlikte devraldığımız istiklâlimizi, Çin ile uzlaşmak pahasına feda edemeyiz. Mücadele edecek savaşçılarımız halâ mevcutken, devletimizi korumalıyız."

Orhun Kitabelerinde ise, istiklâl elden gittikten sonraki durum için: "Beğ olmaya lâyık oğlun kul, hâtun olmaya lâyık kızın cariye" olduğundan yakınan Bilge Kağan, Türk devlet ve istiklâlinin devamına inancını şu sözlerle ifade etmiştir: "Yukarıda gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, Türk budununun ilini, töresini kim bozabilir."

İstanbul un tarihte bircok devlet ve kavim tarafindan kuşatılma nedenleri Yani Önemi

Fatih Sultan Mehmet Han `s 29 Mayıs 1453` ve Bizans İmparatorluğu'nun başkenti almak için ikinci, kutsanmış fetihler elde etti. İstanbul `un, İslam'ın Türk-İslam fethinden çok önemli bir yer, kutsal bir ideal, bir amaç olduğu ortaya çıktı. Türkler İstanbul surlarının önünde Arablar uğruna bu yüce amaç önce ve sonra kolayca verdi yapabilirsiniz. | | İstanbul, 1453 Yılı çeşitli milletler, devletler ve toplumlar, birçok kez bizim ana edildi.Peygamber kuşatma tarafından; | | `Kostantiniyye (İstanbul) mutlaka fethetmek olacaktır. Bu hükümdar ve onun askerleri ne güzel ne güzel hükümdar asker fethi yapacak. `Hadis-işerifi ve bu şehirde arzu ve çaba tüm Müslüman padişahın komutanı ele ele geçirmek. Müslümanlar, ele-i birçok işletmelerde bulundu Mübin gerçekleştirmek için. İslam'ın dört halife, Emeviler, Abbasiler ve Osmanlı dönemlerinde en büyük İstanbul `ilk girişim fethi, Ekselansları ve 655 yıl-i Osman döneminde üçüncü halife ler ideal yapıldı oldu. Hazreti-i Muaviye Emeviler döneminde, Yezidiler kuşatma komutasındaki bir ordu ile oğlu `u İstanbul'a gönderildi. Bu Hazreti büyük bir kuşatma-Ebu Eyyûb el dahil i sahabeler-Ensarî idi. İstanbul kuşatması olarak güçlü bir bahar 669 adlı olamazdı. | | Bizim Resullerin İşleri gospel olarak Mayıs 29 İSTANBUL BM FETHİ | | İsa, İstanbul `un Fethi` yıldönümü biz sevgi ve heyecanı birlikte yaşamak her yıl lar oluştu. , Hicret, `ni çok iyi bilmek gereklidir Lord sorunları gospel ve İslam Tarihi ile ilgili Peygamber değerlendirmek için sağlıklı bir şekilde Bu büyük olay. | | Fethinden önce Güzel İstanbul umuz 22 kere kuşatılmış, 11 `i Müslüman, 11` i, diğer kabileler tarafından gerçekleştirildiği olduğu kuşatması. Bu nasıl büyük bir iyi haber noktada 1.453 seni mi? İlk olarak, değerlendirmeyi deneyin: | | `Mekke'den Medine'ye Hicret dan` ye `i bütün Medine Müslüman Yüksek Resul sırasında bizim silah açılmış iken Ay` bize Veda Tepesi `nden ...` ilahi okumak için, benim doğduğum süre her misafir kendi evlerinde istedim. Herkes için de Peygamberimiz deve `nerede` olmakistediğini konuk çöküşü belirtilen vardı kırmaya değil. Deve `Ebu Eyyub el-Ensarî` (Halid bin Zeyd) bu büyük sahabeler çöktü, onur misafirleri evde Rabbimiz 7 ay elde edildi evinin zayıf sahabeler ön çağırdı. | | İlk başta Ebu Eyyub el-Ensarî Müslüman topluluklar Peygamberimiz `için aşağıdaki iyi haber ve iyi haber ile hareket ortağı mişlerdi:` İstanbul'un fethi için heyecanlı olduğunu mutlak olacaktır. O `nu ne iyi komutan komutanı fethetmek ne iyi asker askerler vardır onu fethetmek.` Sahabe ve Müslümanların İstanbul metresi aşk şehirde sonbahar `da iyi bir haber neden` için aslında. | | Ilk defa, Hazreti Osman zamanında yapıldı. Hz. Osman, bir `Bizans filosu gönderilen başkanlığında bir komutan. Bu kez, her iki Bizans donanması ve bu kez Müslümanlar Ontario deniz yolları yardımcı açmak için büyük kayıplar vardır. | | Ikinci kez, 668 `Emevi Halifesi Muaviye zamanında gerçekleşti.

istanbul'un tarihsel süreçteki nüfusu ve fonksiyonlarının değişimi

http://www.aatmlsincan.k12.tr/dergi/arsiv/ekim2007sayisi/Bebek_Istanbul%5B1%5D.jpg

20. yüzyılın sosyal, ekonomik, siyasi ve mekansal boyutu çoğu tarafından işaretlenir. Bu durumda bir kentleşme ve büyükşehir biridir. Metropol şehirler içine sanayileşme etkisi altında bazı şehirleri, ülkeleri nerede odak noktaları gibi ilişkilerin artan düzeyi, uluslararası önemli bir konsantrasyon ve kontrol merkezlerinin alanı haline gelmiştir bağlı olur. Günümüzde, yapı ve kentlerin fonksiyonları ile bilgi toplumu ve küresel yeniden yapılandırma ortaya değişiyor. Sonuç olarak, yeni bir kentsel form: mega şehirler ve bazı kentsel alanları gelişen iletişim teknolojisi ile dünya kenti haline geliyor. İstanbul Türkiye'nin en önemli metropol kentidir. Bir anlamda, ekonomik başkentidir. Bu nedenle, Türkiye'nin kentleşme en açık şekilde görülebilir bir yerdir. Hızlı ve düzensiz kentleşme, konut ve kaçak yapılaşma, işsizlik, ve sorunları sanayileşme ve Türkiye İstanbul'un sorunu gibi problem.

Bu nedenle, İstanbul'un 21. yüzyılın dünya kenti girerek, arzusu bu sorunu çözmek için yapılmış bir şehir kimliğe sahip mümkün olmalıdır. Bu çalışmada yapı ve İstanbul'un sorunlarını ileri bindirildi nasıl noktada çözüm önerilerinde bulundu bu sorunu çözmek için bir dünya kenti olmak. GİRİŞ
20. sanayileşme sonucu yüzyılın belirleyici özelliği, sanayileşme, şehir. hala 21 yüzyıl olacak büyük şehirlerde işaretlenir. Bugün, büyük kentlerde iki farklı düşüncelerin birbirine karşı çekmek vardır. Bu iki fikir bir sonraki yüzyılda kanıt artıracak büyük kentlerin önemi sürücü gerçekten. Bir yandan büyük şehirler, yüzünden her yerde kriz belirtilen, diğer taraftan milletin önünde aynı şehir-son şehir devlet dinamikleri ve krizleri arasındaki denge ve büyük şehirler üzerinde muhafaza ana alacaktır tema iddeanın. Bugün, daha gelişmiş ülkeler ile büyük şehirler hakkında tartışmalar, süreci metropolitan alan içerir. Ancak coğrafi dağılımında meydana gelecek büyük kentlerin bir özelliği dikkate alınması olarak değişir.


21. Nüfus yüzyıla kadar gelişmekte olan ülkelerin 30 büyük şehirlere başında en yapacak 10 milyon aşacaktır. Bu ne kadar büyük sorun [1 belirtir].


Önce sonra hızla Avrupa ve Amerika'da yayılmaya başladı Sanayi devrimi bir kentsel devrim yeni fonksiyonlar ve İngiltere'de şehirler devralarak yol açmıştır. Gelişmekte olan ülkelerde, kentleşme 50 yıl gibi kısa bir sürede bir ivme kazandırdı. Günümüzde, ileri teknoloji ve şehirlerin küresel yeniden yapılandırma kullanımı önemli dönüşümlere yol açmıştı. Bu çalışmada, İstanbul'un kentsel dönüşüm süreci listelenen kalkınma önerileri kılavuzunu işlenebilir.

22 Ekim 2010 Cuma

Ehliyet sınavı çıkmış sorular - Motorlu Taşıtlar Sürücü Aday Sınavı çıkmış sorular

 Geçmiş 2 yıldan 1 er örnek çözerek sınavlarda yeterli düzeye gelebilirsiniz. Hiç bilmeyenler 3er tane çözsün ;)

Sınav Soruları

2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi kılavuzu

2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi kılavuzu
ösym ve kpss31 Ekim 2010 tarihinde yapılacak olan 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi ile ilgili olarak bir kılavuz hazırlanmıştır. Sınavın uygulanması ile ilgili yeni bilgiler, 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi Sınavı Kılavuzu’nda ayrıntılı olarak yer almaktadır. Sınav, 31 Ekim 2010 tarihinde 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacaktır. 
 
2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi : Kılavuzun Yayımlanması

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ
31 Ekim 2010 tarihinde yapılacak olan 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi ile ilgili olarak bir kılavuz hazırlanmıştır.
Sınavın uygulanması ile ilgili yeni bilgiler, 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi Sınavı Kılavuzu’nda ayrıntılı olarak yer almaktadır. Kılavuz ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden 20 Ekim 2010 tarihinde yayımlanmıştır. Sınava girecek adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

2010 KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI (KPSS) LİSANS EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ SINAVI* KILAVUZU
SINAV TARİHİ : 31 Ekim 2010
SINAV SAATİ : 09:30
YENİ ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 2,00 TL
DİKKAT: Bu kılavuzda yer alan bütün ücretlere KDV dahildir. Başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez. Bu kılavuzda yer alan ücretlerin dışında başvuru merkezlerine ve bankalara, başka bir ad altında, herhangi bir ücret ödenmeyecektir.
GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
1.1 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi Sınavı Kılavuzu, bu sınava tekrar girecek adaylar için 2010- KPSS LİSANS Kılavuzunda yer alan temel ilke ve kurallara ek olarak hazırlanmıştır.
1.2 Kamu kurum ve kuruluşlarının öğretmenlik dahil A ve B Grubu Kadrolarına ilk defa atanacakların
geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur.
1.3 Millî Eğitim Bakanlığının "öğretmenlik" kadroları için KPSS’ye başvuran adaylar, Eğitim Bilimleri Testi Sınavına girmek zorundadır.
Öğretmenlik kadrolarına yapılacak atamalar için nasıl başvurulacağı ve atamaların nasıl yapılacağı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacaktır.
1.4 Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.
1.5 Sınav, 31 Ekim 2010 tarihinde 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacaktır.
1.6 Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir.
1.7 Sınav sonuçları, adayların adreslerine postalanacaktır.
1.8 Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilebilmesi için, sınava, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde yazılı olan salonda girmesi, kopya eylemine karışmamış olması, cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını doğru olarak kodlaması, soru kitapçığının kapağına T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmış olması, kullandığı soru kitapçığının türünü cevap kâğıdına doğru olarak işaretlemiş olması, cevaplarını soru kitapçığına değil, cevap kâğıdına işaretlemiş olması, soru kitapçığını, cevap kâğıdını, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini eksiksiz olarak sınav görevlilerine teslim etmesi, sınavın diğer kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilir.
1.9 Başvurusunu yapmayan başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez. Adaylardan alınan sınav ücretleri gelecek dönemlere devredilmez.
1.10 Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyenler veya belgesini kaybedenler, sınavın yapılacağı hafta içerisinde Pazartesi gününden itibaren ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri veya ÖSYM Bürolarından bu belgelerini bir ücret ödemeden çıkartabilirler. Bu belge sadece adayın kendisine veya birinci derece yakınlarına (anne, baba, kardeş, eş ve çocuk) kimlik kontrolü yapılarak elden verilir.
1.11 Sınav Sonuç Belgesini yeniden çıkarmak isteyen adaylar, bu kılavuz ekindeki "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği"ni veya fotokopisini kullanarak ÖSYM'ye başvurabilirler. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için adayların, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Güvenevler-Ankara Şubesindeki 6032068-5001 numaralı hesabına 3,00 TL yatırmaları ve bu ücreti yatırdıklarını gösteren banka dekontunun fotokopisini dilekçelerine eklemeleri gerekir. Bu belge, sadece adayın kendisine veya birinci derece yakınlarına (anne, baba, kardeş, eş ve çocuk) kimlik kontrolü yapılarak elden verilir. Ayrıca, aday tarafından alınmış evrak referans numarasının belirtilmesi koşuluyla müracaat eden kişiye ücreti karşılığında elden verilir.
1.12 Sınav sonuçlarının incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde yazılı olarak ÖSYM’ye başvurabilirler. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Güvenevler-Ankara Şubesindeki 6032068-5001 numaralı hesabına 2
5,00 TL yatırmaları ve bu ücreti yatırdıklarını gösteren banka dekontunun fotokopisini dilekçelerine eklemeleri gerekir.
Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı ya da fotokopisi, yargı organlarının aksi kararı olmadıkça, aday dahil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez veya verilmez. Sınav evrakı ÖSYM’de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.
1.13 Engelli adaylara sınavda, gerekli olduğu hallerde okuyucu / işaretleyici görevlendirilecek, okuyamayacak derecede görme engelli olan adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmayacak, bu adayların sınav puanları sınavda sorulmayacak sorular göz önünde tutularak hesaplanacaktır. Bu adaylar dışındaki engelli adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylar gibi yapılacaktır. Engelli adayların, 2010-KPSS LİSANS Eğitim Bilimleri Sınavı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde “Engelli Salonu” ibaresi yer alacaktır.
Merkezimize gönderilen raporlar, sınav esnasında engelli adaylara uygun sınav koşullarının sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Adayların Merkezimize göndermiş oldukları raporları, yerleştirme ile kamu kurum ve kuruluşlarına atanma işlemlerinde dikkate alınmaz.
1.14 Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.
1.15 Sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların, sınav sonuçlarından doğan hakları iptal edilecektir.
1.16 Sınava girme hakkı olmadığı halde sınava girip yüksek puan almak, memur olarak atanma hakkı doğurmaz.
1.17 Adayların Merkezimizle yapacakları bütün yazışmalarda, bu kılavuzdaki Genel Amaçlı Dilekçe Örneği kullanılmalıdır. Dilekçe üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur. Dilekçe üzerindeki bilgileri eksik olan adayların dilekçeleri işleme kesinlikle konmayacaktır. Adayların dilekçelerinin aslını Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir. Merkezimize faksla veya e-posta yoluyla ulaştırılan dilekçeler kesinlikle işleme konulmayacaktır.
1.18 Sınava girilecek bina ve salonu gösteren fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi sınavdan önce adayların adreslerine postalanacaktır.
2. S I N A V
Eğitim Bilmleri Sınavı, 31 Ekim 2010 Pazar günü saat 9,30’da uygulanacak ve cevaplama süresi ikibuçuk saat (150 dakika) olacaktır.
Sınavda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacaktır. Sınavda kullanılacak soru kitapçıkları farklı türde basılacaktır. Farklı türdeki soru kitapçığında sorular birbirinin tamamen aynı olacak, ancak, soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı değişecektir. Bu nedenle, her soru kitapçığı türünün cevap anahtarı farklı olacaktır. Soru kitapçığı türü, kitapçığın üzerinde ve iç sayfalarında basılı olacaktır.
2.1 SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER
a) 2010-KPSS LİSANS EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ SINAVI SINAVA GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ
Bu belgenin üzerinde, adayın kimlik bilgileri ile sınav tarihi ve saati, sınava girilecek bina ve salon yazılı olacaktır. Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faksı ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
Adaylar Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini Salon Başkanına teslim etmek zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.
b) FOTOĞRAFLI VE ONAYLI ÖZEL KİMLİK BELGESİ
Sınava girebilmek için Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinden başka, adayın kimliğini gösteren fotoğraflı ve soğuk damga ile onaylı bir belge (sadece nüfus cüzdanı veya pasaport) gerekmektedir.
c) BİR FOTOĞRAF
Sınavda salon görevlileri, adayın Sınava Giriş ve Kimlik Belgesindeki fotoğrafın adayı tanımada zorluk çıkardığı kanısına varabilirler. Bu durumda sınav görevlileri adaydan, kendisini kolaylıkla tanıtabilecek bir fotoğraf isteyebilirler. Bu amaçla, her adayın yanında kendini açık bir şekilde tanıtan kurallara uygun olarak çekilmiş bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday bu fotoğrafın arkasına mutlaka T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmalıdır.
Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin aslını, özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı veya pasaport) ve bir fotoğrafını yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların bu belgeler dışında herhangi bir eşyalarını sınav binalarına getirmemeleri gerekmektedir. Adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.
Adaylar sınava kalem, silgi, kalemtıraş, saat getirmeyeceklerdir. Bu gereçler bütün adaylara ÖSYM Başkanlığınca sağlanacaktır. Adayların sınava yiyecek, içecek, su getirmeleri de kesinlikle yasaktır. Su ve şekerleme de adaylara ÖSYM tarafından sağlanacaktır.
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır. Sınav öncesinde, sınav esnasında ya da sınav sonrasında bina içerisinde cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen adayın sınavı iptal edilecektir.
Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
2.2 SINAVIN UYGULANMASI
Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınavın başlama saatinden 60 dakika önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları zorunludur. Gerekli kimlik kontrolleri, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile özel kimlik belgesi kullanılarak yapılacak, fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri oturum sonunda salondaki görevliler tarafından toplanacaktır. Salona yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uygulanacak kuralları adaylara okuyacak ve cevap kâğıtlarını dağıttıracaktır.
Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra, soru kitapçıkları da dağıtılacak, adaya verilen soru kitapçığı üzerinde basılı olan kitapçık türü, cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alana adaylar tarafından işaretlenecek, görevliler tarafından paraflanarak onaylanacaktır.
Cevap kâğıdında soru kitapçığı türünü belirtmeyen, bu alanı boş bırakan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
Soru kitapçıkları üzerinde ayrılmış olan yerlere adaylar istenen bilgileri yazdıktan sonra sınav başlatılacaktır. Cevaplama süresi sonunda soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları toplanacak ve salon görevlileri tarafından koruma altına alınarak hemen paketlenecektir.
Sınav başladıktan sonra, ilk 110 ve son 15 dakika içinde hiçbir aday sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacaktır.
CEVAP KÂĞIDI NASIL DOLDURULACAKTIR?
Cevap Kâğıdının Başlık Kısımlarının Doldurulması: Cevap kâğıtlarına her adayın adı, soyadı ve T.C. Kimlik Numarası önceden yazılmış olacaktır. Adaylar ilk olarak, verilen cevap kâğıdının kendilerine ait olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Adaylar, cevap kâğıdı kendilerine ait değilse salon başkanına başvuracaktır. Daha sonra adaylar verilen soru kitapçığının üzerinde basılı soru kitapçığı türünü cevap kâğıdı üzerinde ilgili alana işaretleyeceklerdir. Adaylar tarafından cevap kâğıdına işaretlenen soru kitapçığı türü bilgisi salon görevlileri tarafından kontrol edilerek onaylanacak ancak cevap kâğıdı üzerindeki soru kitapçığı türü bilgisinin eksik veya yanlış olmasının sorumluluğu adaya ait olacaktır.
Cevapların İşaretlenmesi: Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli tipte sorulardır. Her soru için beş farklı seçenek verilmiştir. Bu seçeneklerden yalnız biri sorunun doğru cevabıdır. Adayın yapacağı iş, her sorunun doğru cevabını bularak cevap kâğıdına işaretlemekten ibarettir. Cevaplar işaretlenirken cevap yerinin dışarıya taşırılmadan, tam olarak karalanıp doldurulması gerekmektedir. Bir soru için birden çok cevap işaretlenmiş ise o soruya verilen cevap yanlış sayılacaktır. Bir soruya verilen cevabın değiştirilebilmesi için, yanlış konulmuş işaretin temiz bir şekilde silinmesi gerekir. Soru kitapçığında işaretlenen cevaplar cevap kâğıdına işaretlenmediği takdirde hiçbir işlem yapılmaz.
DİKKAT: Cevap kâğıdını değerlendiren optik okuyucu, iyi silinmemiş işareti de okuyabilir. Bir soruya verilen cevabın değiştirilebilmesi için, yanlış konulmuş işaretin temiz bir şekilde silinmesi gerekir. Özellikle verilen bir cevap silinip yerine başka bir cevap işaretlenmediğinde bu işaret çok iyi silinmelidir.
2.3 SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Adayların sınav binasına, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla (Bu araç, gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır.), cep bilgisayarı, saat ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla girmeleri; sınav süresince, birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, salondaki görevlilere soru sormaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, hesap makinesi, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. yardımcı araçlar kullanmaları, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri ve sınav düzenini bozacak başka davranışlarda bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edilecektir.
Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürlerse kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilirler. Hangi yol seçilirse seçilsin, bu gibilerin kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına veya görevlilerin raporlarına açıkça yazılacak ve sınavları ÖSYM tarafından geçersiz sayılacaktır. Adayların test sorularına verdikleri cevapların dağılımları bilgi işlem yöntemleriyle incelenecektir. Bu incelemelerden elde edilen bulgular, ÖSYM tarafından değerlendirilecek, ikili veya toplu kopya eyleminde bulunulduğu sonucuna varılan salonlarda, kopya eylemine karıştığı belirlenen adayların cevaplarının bir kısmı ya da tümü iptal edilecektir. Bu nedenle adayların, kopya girişiminde bulunmamaları ve başkalarının kendilerinden kopya çekmelerini engellemek için cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde saklamaları gerekir.
Adayların kullandığı soru kitapçığı ile cevap kâğıdı, salondaki görevliler tarafından toplanacaktır.
Özellikle büyük salonlarda görevliler yanlışlıkla bir adaya ait Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, soru kitapçığı veya cevap kâğıdından herhangi birini almayı unutabilir. Böyle bir durumda ilgili aday derhâl gerekli uyarıda bulunmalı ve bütün belgelerinin eksiksiz teslim alınmasını sağlamalıdır.
ÖSYM’de her salona ait sınav evrakı paketi, görevli ekipler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Bu inceleme sırasında belgesi eksik çıkan adayların sınavları geçersiz sayılır.
2.4 P U A N L A M A
Eğitim Bilimleri Testinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan bulunacak, ham puanın ortalama ve standart sapması kullanılarak standart puan hesaplanacaktır. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri için daha önce hesaplanmış standart puanlar kullanılacaktır.
Testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Cevap kâğıdında soru kitapçığı türünü belirtmeyen, bu alanı boş bırakan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Testlerinden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puan (ASP) hesaplanacaktır. ASP hesaplanırken Genel Yetenek Testi 0,30, Genel Kültür Testi 0,30 ve Eğitim Bilimleri Testi 0,40 katsayısı ile çarpılacaktır.
Bir adayın ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.
Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSSP10 puanın hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır:
30 [ 2 (ASP – X ) – S]
KPSSP10 = 70 +
[2 ( B – X )] – S
Kısaltmalar
KPSS : Kamu Personel Seçme Sınavı
ASP : Ağırlıklı standart puan
X : ASP dağılımının ortalaması
S : ASP dağılımının standart sapması
B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP
2.5 SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Sınav sonuçları, adayların adreslerine Sınav Sonuç Belgesiyle bildirilecektir. Bu belgede adayların teste verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSSP10 puanı yer alacaktır. Adaylar ayrıca, sınav sonuçlarını internet yoluyla da öğrenebileceklerdir.
EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİNİN KAPSAMI
1) Eğitim Psikolojisi %50 2) Program Geliştirme ve Öğretim %35
a) Gelişim psikolojisi %10 a) Program geliştirme %10
b) Öğrenme psikolojisi %25 b) Öğretim metotları %25
c) Ölçme ve değerlendirme %15 3) Rehberlik %15
Memurlar.Net
 

En Matrak Sözler En espiriler ;)


  • KARANLIKTI, GÖZLERİ PARILDIYORDU... EĞİLDİM...BACAKLARINI AYIRDIM...MEMELERİNİ AVUÇLADIM...ÇOK ZEVK ALIYORDUM, ÇÜNKÜ HAYATIMDA İLK KEZ İNEK SAĞIYORDUM.......


  • ÖNCE İÇİNE GİRDİM İYİCE YERLEŞTİM.İYİCE KAVRADIM ONU SONRA 1-2 YETMEDİ 3-4 SONRA İLERİ GERİ... AMAN TANRIM NE BÜYÜK ZEVKMİŞ ARABA KULLANMAK! :))


  • TURKCELL HATLI CEP TELEFONLARINIZIN DAHA iYi ÇEKMESi iÇiN, TELEFONUNUZU DiK POZiSYONA GETiRiP ÜZERiNE OTURUNUZ...


  • selam bu mesajı ben yani cep telefonun yazdı,beni cok seviyorsun biliyom cunku hic yanından ayırmıyosun,lutfen tuslarıma yavas bas,ve antenimi ikide bir cıkarıp takma olurm mu



  • ETKİLEME SANATI.......... Erkek: "Sesi sen de duydun mu?" " Ne sesi? Ben birsey duymadım!" " Kalbim kirildi"



  • "Baban hırsız mıydı?" "Hayır ! Ne Alaka?!?" "Gözlerinin yerine konulan elmasları kim, nerden çaldı o zaman?" 



  • "Bana yolu tarif edebilir misiniz?" Kiz: " Ne yolu? Nereye?" "Kalbine" 



  • "Benim dördüncü kız arkadaşıma çok benziyorsun.""Kaç tane kız arkadaşın oldu senin?""Üç" 



  • " Sırtına dokunup: "Aman Allah' ım gerçekten omuz kemikleri!! Ben bunları kanat sanmıştım!" 



  • Baban uzaylı mıydı? Oda nerden çıktı? Senin gibi birşey yeryüzünde yok çünkü!" 



  • " Telefon numaramı unutmuşum, seninkini ödünç alabilir miyim?" 



  • " Ílk görüşte aşka inanır mısın ? Yoksa dışarı çıkıp tekrar mı gireyim?" 



  • Söfer; rampaların ustasıyım gözlerinin hastasıyım



  • Tanrım kör oldum. Artık kusura bakamıyorum.


  • Gayem zatialinizi taciz etmek değil, Efkarı Umumiye?de muhabbet kurmaktır. Cevabı müsbetiniz kalbi hazalimi tamir-i temin edeceğinden, dest-i muhabbetinize talibim.


  • 1 dakika içinde telefonunuz bozulacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.


  • Dün gece seni o kadar aradım ki, soğuk vücuduma dokunmanı o kadar istedim ki, yatağa çıplak ve sensiz girmek zorunda kaldım! Neredeydin benim canım pijamalarım?.



  • Niye öyle aptal aptal bakıyorsun? Benim ben, cep telefonun. Çantanda durmak boğucu ve karanlıktı. BENİ ÇIKARDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!


  • Biliyor musun, az önce ne olduğunu çok iyi biliyorum ben.. Ne mi oldu? Telefonuna bu mesaj geldi.



  • Dişlerin tıpkı yıldızlar gibi sarı ve birbirinden o derece uzak. Arada onları fırçalasan?


  • "2002 yıldızına göre; PARA: Yıldızın gülümsüyor, SAĞLIK: Yıldızın gülümsüyor, İŞ: Yıldızın gülümsüyor, SEVGİ: Yıldızın gülmekten ölüyor!!! "



  • "Fazla düşünme, bakma öyle bön bön. Mesaj geldi işte, okusana kardeşim.. Sana bir de nasihat vereyim bari; Ne kadar az düşünürsen hayatta o kadar başarılı olursun! "



  • Sana sarılmayı o kadar çok seviyorum ki. Çünkü o sırada yüzüne bakmam gerekmiyor.



  • Sen likör gibi tatlı, Tekila gibi çarpıcı, Viski gibi asil, Konyak gibi sıcak, Şampanya gibi özel, Şarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhteşemsin.



  • Tanrıdan bir çiçek istedim, o bana bir bahçe verdi. Tanrıdan bir ağaç istedim, o bana bir orman verdi. Tanrıdan bir salak istedim senin numaranı verdi.


  • Bu mesaj ozel bi frekansla gonderilmistir.zekilerde hafiza kaybi aptallarda kisa sureli korluk ibnelerdede bi anlik gulumseme yapar!!!


  • seni gorunce gozlerim dolar, kulaklarim mark


  • oglum müjde sana is buldum - nasil is - büfede yedigün vereceksin


  • Temel ile Dursun Trabzonda KAZI yapiyorlarmis. Kaz ölmüs


  • Zaman kötü , Kolla Götü


  • Ey daglari taslari herseyi yaratan rabbim ,herseye bir güzellik ayri bir tat insanlara akil mantik zeka dagitirken bu mesaja mal mal bakan bu öküzü niye unuttun


  • Adamin biri saçlarini önce ortadan ayiriyormus sonra liseden ayirmaya baslamis


  • Güçlü kollari ile beni koltuga oturttu..üstüme abandi..eline aldigi kocaman aletini agzima soktu..çok canim yandi ve agzimdan kanlar akiyordu..ama çürük disimi sonunda çekmişti..


  • su anda her 100 kisiden 35i uyuyor, 10u yemek yiyor, 25i calisiyor, 15i sex yapiyor, 10u araba sürüyor, 4ü ders calisiyor bir tabe salakta elinde telefon sms okuyor


  • Ah kizim ah!! Ben ne salagim. Seni ne doktorlar, ne mühendisler istedi de vermedim. -Üzülme annecigim. Ben hepsine verdim.


  • Yat dedi yattim, ac dedi actim, aletini cikarip soktu. Isini bitirdiginde kan gelmeye basladi, cok korkmus ve cok aci cekiyordum, cünkü ilk kez dis cektiriyordum!!


  • Bütün bisikletlere bindim, Bisan a binemedim..


  • Dünyada ibnelik olmasaydi ; dünya yuvarlak olmazdi


  • DUN GECE SENI O KADAR ARADIM KI,SOGUK VUCUDUMA DOKUNMANI O KADAR ISTEDIM KI,YATAGA SENSIZ VE CIPLAK GIRMEK ZORUNDA KALDIM!NEREDEYDIN BENIM CANIM PIJAMALARIM?:))


  • Ask bir muz kabugudur , dikkat etmezsen ayagin degil , hayatin kayar


  • sürüm sürüm sürün arko crem


  • Doga'nin Kanunu varsa Arif sag'in sazi var


  • Temel Kazi yapinca Fadime Hasretlikten Çatlamis:)


  • umudun yoksa bu dünyada atla asagiya dünyadan baska yerden degil keh hö!hö!


  • iki uzayli benzin istasyonuna gitmisler.biri benzin pompasini tutmus dötüne sokmus.digeri ona saskin bir bakisla:bu yaptigin normalmi?demis.digeri ise:hayir kursunsuz.demis


  • Boynuma sürterek gögüslerinin arasindan asagiya kalçamin yanina kadar getirip yuvasina oturttum çikan slak sesi bana güven veriyordu EMNİYET KEMERİNİ SEN DE TAK !


  • Askim seni seviyorum! ama parayı daha cok lakin paranin ne onemi var ,muhim olan miktarı:)


  • ERKEKLER ARABA GIBIDIR,DIKKAT ETMEZSEN ALTINDA KALIRSIN


  • sen bir meleksin,dagda gezen ineksin,ot veririm yemezsin,allah belani versin


  • KADININ BiRi MUTFAGA GiTMİS HAMiLE KALMIS.NEDEN?
    CEVAP:CUNKU CAY KOYMUS DA ONDAN:)


  • Kadinin Biri Yildizlari izliyormus hamile kalmis neden?
    cevap : YILDIZ KAYMIS :)


  • sana yaza yaza yaz geldi.mesaja zam geldi.daha yazacaktım ama konturum bitti


  • Galata kulesinden attım fesimi.Eyyy fani insaf et degdireyim tepesini.Değdirirsem tepesini itelemem gerisini.Itelersem gerisini keserim nefesini


  • KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK BELA VERMES KUL AZMADIKCA


  • SINAVDAN SIFIR ALDIM AMA ÖNEMLI DIIL , ÖNEMLI OLAN KATILMAKTI :)


  • elleriyle beyaz vucudumu ellediler dudaklariyla emdiler,atesiyle yaktilar,bilmem ne istediler benim gibi sigaradan?


  • o'nun sert bedenini oce avcumun icine aldim sonra kafasini dudaklarimin arasindan gecirdim o essiz sivi bana hayat veriyordu cocacola hayatin tadi..


  • Bir Daha Kumar oynamıyacağıma Bahse girerim;)


  • Dünya delikanli olsaydi, yuvarlak olmazdi...


  • we aill now upgrade your brain,please wait.....................searching.......searching.........still searching.........sorry=NO BRAIN found....


  • ASLIYI SEVDI KEREM,ASLI IÇIN DAGLARI DELERIM DEDI KEREM ASLI VERMEDI BI KEREM ,BEN BÖYLE ASKI SIKEREM:)


  • SEN SEN OL KAPI ÖNÜNDE ASK YAPMA , ASK'IN GÖZÜ KÖRDÜR AMA KOMSUNUNKİ ASLA .


  • ASK BIR SUDUR,IÇ IÇ KUDUR :)


  • Seytana adini sordum açmamis gül dedi.Seni seviyorum dedim gülerek manyak dedi.Bi öpücük ver dedim.Etrafina bak dedi.Zorla alirim dedim.Sende o göt varmi dedi...


  • Ögretmenin vurdugu yerde gül biter.Hiç morarmıs gül olurmu!


  • üfff yavrum,anam,yalarim,yutarim,döserim..sayin abonemiz lütfen ürkmeyiniz bu telsimin'in motivasyon mesajidir, biz buna cep-taciz diyoruz. Belki baskalarida bu uygulamaya baslar ha nedersiniz fena olmaz degilmi


  • Her gün agzina al! oksarcasina dudaklarinin arasinda gezdir!zevkin doruklarina ulastiginda dahada hizlan!ve sonraddeye gelince macunu tükür firçayi temizle dis sagligina dikkat et!...


  • devlet'i osmani ali'de terfi'i temayuzilim irfan ile olmaz ya olacak kuvvetli iltimas ya olacak medeni haz yada olacak delikle temas


  • dereceye girmek için çok çalişti ama hasta oldu derece ona girdi


  • gülü seven dikenine katlanır,kaktüs sevenin vay haline........


  • Ask bir sudur , iç iç kudur , , ,, , Ask bir visne iç iç Kisne...


  • sen bi afıtabey-i yektasin darende deliksiz. ben o deligin matkab-i ihtiyactan kemiksiz


  • NIYETIM ACIZANE-I TACIZ ETMEK DEGIL BILAKIS EFKAR-I UMUMEDE NACIZANE BIR MIKIS TEKLIFIDIR.VERECEGINIZ HER MUSPET CEVAP HARABE-I MIKIMIN DERMANI OLACAKTIR.


  • YÜRÜDÜM OLDUM DEVE GÖRDÜNMÜ ENDAMIMI BENDE TiTEYiM SENSiZ GÜNLERiN ECDADINI FERHAT OLURUM BENDE DAGLARI DELERiM SiRiNiDE TiTERiM SENiDE TiTERiM :))


  • ERKEKLER NEDEN EVLENEMEYECEKLERI KADINLARIN PESINDEN KOSARLAR KOPEKLERIN KULLANAMAYACAKLARI OTOMOBILLERIN PESINDEN KOSMALARI GIBI


  • buna kim inanır kadirinanır


  • Daire kiralayamıyorsan , kare kirala..



  • BUNA KIM INANIR KADIRINANIR...:)


  • BU GUZELLIK,BU ZEKA,BU AKIL,HELE SU ANLAM DOLU GOZLERIN BUYUSU ALLAH BUTUN GUZELLIKLERI BIR YERDE TOPLAMIS.NEYSE KENIMDEN COK BAHSETTIM SENDEN NABER? :)


  • ASKIM SENI SEVIYORUM! AMA PARAYI DAHA COK LAKIN PARANIN NE ONEMI VAR, MUHIM OLAN MIKTARI :)


  • UMUDUN YOKSA BU DUNYADA ATLA ASAGIYA DUNYADAN BASKA YERDEN DEGIL KEH HO! HO!..


  • alirim assaga veririm ... kızdırma beni ... seni bu laflar bayır assaga erkeksen boslukları doldur lan dinazor ...


  • NEBAKIYON SALAK


  • TEMEL ASKARDEN BABASINA MEKTUP YAZMIS. BABASINDAN HEMEN CEVAP GELMIS. -OGLUM YAZDIGINI KIMSE OKUYAMADI GELINCE SEN BIZE OKURSUN. :-)))


  • SAYIN TELSIM ABONEMIZ.SEBEKE SERVISLERIMIZDEN DAHA ITYI BIR SEKILDE FAYDALANABILMENIZ ICIN TELEFONUNUZU DIK TUTUP USTUNE OTURUN


  • ask bir kese gel sirtimi kesele....



  • Bundan daha komik bir sey mi olur bedava gidiyor bütün smsler sagollasin


  • LA BU MESAJI OKUYANIN..MINA ..OYIM,SEN HARiÇ KIZMA CANIM... :))


  • BU GUZELLIK,BU ZEKA,BU AKIL,HELE SU ANLAM DOLU GOZLERIN BUYUSU ALLAH BUTUN GUZELLIKLERI BIR YERDE TOPLAMIS.NEYSE KENIMDEN COK BAHSETTIM SENDEN NABER? :)


  • ne bakıyon ooole hiçmi mesaj görmedin


  • aşk matematiğe benzer elbiseyi Cıkar yatağı Topla bacakları Böl Carpmaya başla


  • ben * gubreciyim uysada ***erim uymasada ***erim


  • Niye oyle aptal aptal bakiyorsun? Benim ben, cep telefonun. Cantanda durmak bogucu ve karanlikti. BENI CIKARDIGIN ICIN TESEKKUR EDERIM!


  • yazi yazma helaya basin girer beleya goturuler merkeze ziktirirler herkese


  • Su an hatlarin yogunlugu nedeniyle mesaj tam olarak gelmemistir ve mesaj yuklenmektedir. Bu islem *kac dakika surebilir. Lutfen bekleyiniz


  • KAYNANAMI KAYBETTIM GORENLERIN GORMEMEZLIKTEN GELMESI RICA OLUNUR..... ARABANLI


  • dayi ins. mesajlarim sana ulasmistir ..bundan emin olmak icin sana baska sitedende mesaj yaziyorumm. oldu s.a


  • bagirsak kurtlari bagirsakta yasar bagirmasakta yasar :p


  • çaresizseniz çare sizsiniz


  • KALBINDE BANA YERIN YOKSA SEVDIGIM UZIULME BEN AYAKTADA GIDERIM


  • SENYN GYBY AKILLI,SENYN GYBY ZEKY,SENYN GYBY ÇALI?KAN BU DÜNYADA BULUNMAZ.BU DÜNYANIN SENYN GYBY SÜPER ZEKALARA YHTYYACI VAR.SENY ZYKYP ZYKYP ÇOGALTMAK LAZIM.


  • TEMEL ASKARDEN BABASINA MEKTUP YAZMIS. BABASINDAN HEMEN CEVAP GELMIS. -OGLUM YAZDIGINI KIMSE OKUYAMADI GELINCE SEN BIZE OKURSUN. :-)))


  • keloglan neden berbere gitmez çünkü o keldir...bunu okuyana 1-2 bide benimki


  • günaydın dostlar başbakan hakkın rahmetine kavuşmuş halkımızın gözü aydın 1 nisan


  • LA BU MESAJI OKUYANIN..MINA ..OYIM,SEN HARiÇ KIZMA CANIM... :))


  • Bundan daha komik bir sey mi olur bedava gidiyor bütün smsler sagollasin kurtsoft


  • SAYIN TELSIM ABONEMIZ.SEBEKE SERVISLERIMIZDEN DAHA ITYI BIR SEKILDE FAYDALANABILMENIZ ICIN TELEFONUNUZU DIK TUTUP USTUNE OTURUN


  • ask bir kese gel sirtimi kesele....


  • BU GUZELLIK,BU ZEKA,BU AKIL,HELE SU ANLAM DOLU GOZLERIN BUYUSU ALLAH BUTUN GUZELLIKLERI BIR YERDE TOPLAMIS.NEYSE KENIMDEN COK BAHSETTIM SENDEN NABER? :)


  • iyi güzelde bu hazir mesajari nasil gönderecegiz...?


  • Ne bakıyon ooole hiçmi mesaj görmedin


  • aşk matematiğe benzer elbiseyi Cıkar yatağı Topla bacakları Böl Carpmaya başla


  • Dün eSki dostLarLa kaR$iLa$tik.eSki günLerden konu$tuk.SonRa topLu bi ReSim cekineLim deDik ama Sen yoktun biZ de topSuz cektiRdik :)=


  • HANi BAHARDA ACAN GüLLER VARYA RENK RENK,HANi CiCEKLERiYLE A$KI;YAPRAKLARIYLA SEVGiYi ANLATIR,i$TE O GüLLERiN DiKENLi DALLARI DöTüNE GiRSiN EMi! :)=


  • günaydın dostlar başbakan hakkın rahmetine kavuşmuş halkımızın gözü aydın 1 nisan



  • Şu an hatların yoğunluğu nedeniyle mesaj tam olarak gelmemiştir ve mesaj yüklenmektedir. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Lütfen bekleyiniz.



  • Adamın biri araba almak için galeriye gitmiş,, alamayınca kan kaybından ölmüş.


  • BU GüZELLLiK,BU ZEKA, BU AKIL, HELE SU ANLAM DOLU GöZLERiN BüYüSü ALLAH BüTüN GüZELLiKLERi BiR YERDE TOPLAMIS. NEYSE KENDiMDEN COK BAHSETTiM SENDEN NABER? :)


  • sen sev seveni seven sevsin seni


  • ayipsa sakin söyleme ayip edersin


  • BU GüZELLLiK,BU ZEKA, BU AKIL, HELE SU ANLAM DOLU GöZLERiN BüYüSü ALLAH BüTüN GüZELLiKLERi BiR YERDE TOPLAMIS. NEYSE KENDiMDEN COK BAHSETTiM SENDEN NABER? :)


  • DERECEYE GIRMEK IÇIN COK CALISTI AMA ILERI ZEKALI DOPINK ALAYIM DERKEN HASTALANDI VE O DERECEYE DEGILDE DERECE ONA GIRDI...



  • Soluk boruna akıttıgım an o enfes sıvı faaliyete geçecek ve bu mesajı bitirmiş olacaksın...


  • cok tatlisin güzelsin,dikkat et arilar yemesin.


  • ask bir sudur ic ic kudur


  • su anda her 100 kisiden 35i uyuyor, 10u yemek yiyor, 25i calisiyor, 15i sex yapiyor, 10u araba sürüyor, 4ü ders calisiyor bir tane salakta elinde telefon sms okuyor


  • ask bir poktur yemeyen yoktur


  • ARABA ISIK HIZINI GECERSE NE OLUR CEVAP : FARLAR ARKADAN GELIR


  • seni görünce gözlerim dolar kulaklarim euro burnumda döviz bürosu olur


  • SEYTANA KÜLAHINI TERS GIYDIRDIM MAKSAT INSANLIK OLSUN



  • seven ne kadar severse sevsin sevilen o kadar nankördür.


  • ARANIYOR??? ENDÜSÜK NOTU BES OLAN DERTE ATISMAMIZA IZIN VEREN ILKDERS UYUMAMIZA IZIN VEREN EN AZ 4 DERECE MIYOP GÖZLÜKLÜ BIR ÖGRETMEN ARANIYOR....:)


  • geçenlerde bitkisel hayata girdim maksat yesillik olsun


  • bakarsan bag olur bakmazsan bakma lan..!



  • Sayın abone son dönem faturanız 92.845.268TL dir.Lütfen yarına kadar ödeyiniz.Teşekkürler.



  • Sayin abonemiz aldigimiz sikayet dogrultusunda bir abonemizi rahatsiz ettiginizi saptadik lutfen abonemizden ozur dileyiniz 


  • Yukarı aşağı salladım sallasım.Bir anda fışkırmaya başladı.Hemen ağzımız dayadım.İşte o gerçek tat.COCA COLA


  • Sayın abonemiz.Faturanızı zamanında ödemeğinizden dolayı hattınız kullanıma kapanmıştır.


  • Güçlü kolları ile beni koltuğa oturttu..üstüme abandı..eline aldığı kocaman aletini ağzıma soktu..çok canım yandı ve ağzımdan kanlar akıyordu..ama çürük dişimi sonunda çekmişti..


  • gece sensiz cirilciplak girdim yataga..çok üsüdüm ve yanlizdim.hep senin hayalinleydim..yanima gelmeni beni sarmani ve isitmani bekliyordum..benim sevgili çizgili pijamalarım


  • I AM AN ALIEN! I HAVE TRANSFORMED MYSELF INTO YOUR PHONE AND RIGHT NOW I AM HAVING SEX WITH YOUR FINGER. I CAN SEE THAT YOU LIKE IT BECAUSE YOUR ARE SMILING!


  • Yat dedi yattim, ac dedi actim, aletini cikarip soktu. Isini bitirdiginde kan gelmeye basladi, cok korkmus ve cok aci cekiyordum, cünkü ilk kez dis cektiriyordum!!


  • Kocamandı,elimde tam olarak tutamıyordum çok büyüktü, aşağı yukarı salladım tam fışkıracakken ağzıma dayayıp hepsini içtim coca-cola yı çok seviyorum!



  • Kaynanamı kaybettim. Görenlerin görmezlikten gelmeleri rica olunur.



  • Bataryası zayıf rüyalarımda, kapsama alanı dışında kalan canım sevgilime, şebeke hatası nedeniyle ulaşamadım, şimdi yüreğimde full çeken hattımla seninleyim.



  • Bir köpek ile bir erkek arasında ne fark vardır? -Köpek sadece halıyı kirletip mahveder, erkek ise tüm yaşamını mahveder.



  • Şu araba benim olsun. 5 milyar borcum olsun. SATINCA ÖDERIM.



  • Aşk bir muz kabuğudur. Bastınmı AYAGIN değil HAYATIN kayar.



  • Hey sen! Beni sevdiğini neden hiç söylemiyorsun? Her yere birlikte gidiyoruz tamam, her ortamda beraberiz, geceleri bile yanındayım ben. Dürüst ol tamam mı? Başka bir cep telefonunu mu seviyorsun yoksa?


  • Sabah kahvaltı edemiyorum çünkü seni düşünüyorum. Öğlen yemek yiyemiyorum çünkü seni düşünüyorum. Akşam yemek yiyemiyorum çünkü seni düşünüyorum. Gece uyuyamıyorum çünkü açımmmm!


  • Bu mesajı 5 arkadaşına yolla.. Eğer bu sms zincirini kırarsan hayat boyu aşk hayatın kötü gidecek. Eğer zinciri devam ettirirsen 22 gün içinde gerçek sevgiye kavuşacaksın.



  • HANi BAHARDA ACAN GüLLER VARYA RENK RENK,HANi CiCEKLERiYLE A$KI;YAPRAKLARIYLA SEVGiYi ANLATIR,i$TE O GüLLERiN DiKENLi DALLARI DöTüNE GiRSiN EMi! :)=


  • KapTan $öFöRünüs konu$uyo!!!ciKaRin beni bu kaPTan!!!


  • YA KUSURABAKMA UZUN ZAMANDIR ARIYAMIYORUM CüNKü KAFAM COK SIKI$IK.$U SAVA$I ATLATiiM SöZ AKSAM YEMEGiNE GELiCEM! Gönderen: Usame Bin Laden


  • Odamdaydim.Dikili durdugunu gördüm.Elime aldim.Asagi yukari sallamaya ba$ladim,birden fi$kirmaya basladi.Hemen agzima dayadim.Ohh!i$te hayatin tadi COCA-COLA


  • SAYUN DURKSEL APONEMUS.SON TONEME AYIT FATURANIS EBEYIZIN DAMI KADAR OLUK.SULEMEDI DEMEYIN KESERIK DELEFONU!OA GORE IKISTIRA KODUK


  • Bu güzeLLik,bu güLü$,bu zeKa,bu akiL heLe anLam doLu gözLer vaRya;tüm güzeLLikLer biRaRada topLanmi$.mySe kenDimden coK baHsettim SenDen naBeR?


  • kahvaLti yaPmaDim cünKü Seni dü$ünDüm,ögLe yemeGi yemeDim cünKü Seni dü$ündüm,ak$am yemeGi yemeDim cünKü Seni dü$ünDüm,uYuYamiyoRum cünKü cok ACIKTIM


  • süRün!öLene kaDaR süRün!anNen de süRünSün baBan da!kaRde$in biLe süRünsün!süLaLen heP süRünsün!öLene kadaR süRünün!hePiniz süRünün!ARKO KREM süRünün


  • SEN BIR MELEKSIN, DAGDA GEZEN INEKSIN, OT VERIRIM YEMEZSIN, ALLAH BELANI VERSIN...


  • GULU SEVEN DIKENINE KATLANIR, KAKTUS SEVENIN VAY HALINE.........





  •