2 Ekim 2011 Pazar

En iyi Android Uygulamaları

En iyi Android Uygulamaları
[justify][left]Android platformu için yazılmıs farklı kategorilerdeki ödül kazanan uygulamalar açıklandı;

* En İyi Güvenlik Programı : Mobile Defense.apk
* En İyi Kamera Programı : Snap Photo Pro.apk
* En İyi Arayüz Programı : Panda Home.apk
* En İyi Müzik Programı : imeem Mobile.apk
* En İyi GPS Navigatörü Programı : CoPilot Live.apk
* En İyi Twitter Programı : Twidroid.apk
* En İyi Hava Durumu Programı :WeatherBug.apk
* En İyi İletişim Programı : chompSMS.apk
* En İyi Dinami Buton Programı : Weather Widget.apk
* En İyi YapBoz Oyunu : Jewellust.apk
* En İyi Atari Oyunu : Robo Defense.apk
* En İyi Geniş Kitle Oyunu : Bonsai Blast.apk
* En İyi Alış Veriş Programı : ShopSavvy.apk
* En İyi Fitnes Programı : SportyPal.apk
* En İyi Sistem Aracı Programı : TasKiller.apk
* En İyi Yardımcı Araç Programı : ASTRO File Manager.apk
* En İyi Yer Bilgilendirme Programı : Sherpa.apk
* En İyi Spor Programı : SportsTap.apk
* En İyi Organizasyon / Planlama Programı : Astrid.apk
* En İyi Büyüleyici Program : Shazam.apk
* En İyi Ansiklopedi Programı : WikiMobile.apk
* En İyi Haber Programı : USA Today.apk
* En İyi Finans Programı : PayPal.apk
* En İyi Sosyal Ağ Programı : Babbler for Facebook.apk
* En İyi Eğlence Programı : Shazam.apk
* En İyi Medya Oynatıcı Program : TuneWiki.apk[/left][/justify]

Android için En İyi 5 Uygulama for android.

"Haftanın en iyi 5 Android uygulaması" adlı yazı dizimizin 3. haftasında da sizler için farklı özellikleri ile dikkat çeken 5 adet Android uygulaması belirledik. Bu hafta listemizde yer alan uygulamalara 5. sıradaki uygulama hakkında bilgiler vererek başlayalım.

5. eoeAppInstaller

eoeAppInstaller adlı uygulama bu haftaki listemizde tanıtacağımız ilk uygulama. Çok büyük marifetleri olan bir uygulama olmamasına rağmen bu hafta listemize girdi çünkü Android kullanıcıları için pratik ve zaman kazandıran bir uygulama olarak dikkat çekmeyi başardı. eoeAppInstaller adlı uygulama, microSD kartlarınızda bulunan .apk uzantılı dosyaları listeleyerek, kurmak istediğiniz programların kurulum dosyalarına hızlı erişim imkanı sağlıyor. Bu uygulama sayesinde dosya gezginleri ile vakit harcamaktan kurtulabilirsiniz.

4. SDMove

Bu haftaki listemizde kullanıcılara zaman kazandıran, pratik uygulamar üzerinde durduk. SDMove isimli uygulama da bunlardan biri. Bildiğiniz üzere Android 2.2 Froyo güncellemesi ile uygulamalar microSD kartlara taşınabilir oldu fakat bütün uygulamalar için geçerli olmadı bu yenilik. Hangi uygulama microSD'ye taşınır, hangisi taşınmaz kargaşasına SDMove çare olacak. SDMove kullanıcılara telefonlarda yüklü olan uygulamaları listeliyor ve hangilerinin microSD'ye taşınabilir olduğunu gösteriyor. Size kalan iş ise taşınabilir uygulamayı seçip microSD'ye taşımak oluyor. Listelenen uygulamalardaki renkler uygulamaların durumlarını niteliyor zira yeşil renkle yazılmış uygulamalar harici depolamaya taşınmış uygulamalarken, sarı renkle belirtilmiş olanlar microSD'ye taşınabilir olduğunu fakat henüz bu işlemin gerçekleşmediğini belirtiyor. Mavi renkle belirtilmiş olan uygulamalar harici depolamada bulunanları, turkuaz renkiler de her iki depolama biriminde de kullanılabileceğini gösteriyor. Kırmızı renkliler ise ana hafıza kalması gereken uygulamalar olarak belirtilmiş.

3.Maps (-)

Android telefonlardaki Google Maps uygulaması için "Keşke bu uygulama offline olarak çalışabilseydi" diyenlerin imdadına Maps (-) uygulaması yetişiyor. Nasıl mı? Maps (-) uygulaması, Google Maps'in sahip olduğu haritayı microSD'ye depolayabiliyor ve bu işlemin ardından çevrimdışıyken bile bu haritayı kullanma imkanı sunuyor.

2. Skyfire Browser (beta)

Skyfire uygulaması Windows Mobile'da yer alan oldukça başarılı bir web tarayıcısı olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Tabi böyle bir uygulamanın Android için hazırlanması kaçınılmaz bir durumdu. Nitekim öyle de oldu. Skyfire'ın Android versiyonu çok daha başarılı ve daha yetenekli olarak hazırlanmış. Skyfire, kullanıcılara girdikleri sitelerin mobil ve standart versiyonları arasında hızlı geçiş yapma imkanı sunuyor. Flash içerik konusunda da başarılı olan Skyfire, sitelerdeki videoları kendi oynatıcısına çekip, kullandığınız telefona uygun bir biçimde oynatabiliyor. Explore adı verilen özellik ile girdiğiniz siteyle ilgili aramalar yapabileceksiniz. Son olarak birden fazla web sayfasını kullanabilmek için sunduğu "Tab" yani sekmeler seçeneği ile tercih edilebilir bir tarayıcı olma özelliğini kazandı.

1. Road SMS

Bu haftaki listemizin ilk sırasına yerleşen uygulama, Samsung Galaxy S için hazırlanmış fakat sonrasında .apk dosyasının yayılması ile dikkat çeken bir uygulama olan Road SMS oldu. Peki nedir bu Road SMS? Neden ilk sırada? Dokunmatik ekranlı telefon kullanıcıları mesajlaşma sırasında ekrana odaklanıp bir yere çarpmamak için mutlaka sabit şekilde mesaj yazmak zorunda kalıyor. Oysa mesaj yazarken yürüdüğümüz yolu görsek ne güzel olurdu değil mi? Bu soruya cevabı "evet" olanlar Road SMS'i mutlaka denemeli çünkü bu program ile mesaj yazarken durmanıza gerek kalmayacak. Road SMS uygulaması, mesajlaşma sırasında kamerayı devreye sokuyor ve telefonun ekranına bakarak mesaj yazarken diğer yandan da önünüzü görmenize yardımcı oluyor. Road SMS uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyayı MicroSD kartınıza kopyaldıktan sonra bu dosyaya listemizde 5. sırada yer alan eoeAppInstaller ile rahatça erişebileceğinizi hatırlatmakta fayda var.