12 Eylül 2009 Cumartesi

Aşk-ı Memnu 39. Bölüm Özeti

Aşk-ı Memnu 39. Bölüm Özeti

Devrilen saksı, Bihter ve Behlül’ün bu ihtiraslı kaçamağını sona erdirir. Peki onları gören kimdir? Behlül hızla kaçar.

Bihter de onun ardından telaşla seradan ayrılır. Karşısına sırasıyla Nihal ve Matmazel çıkar. Matmazel’in kinayeli sözleri ve bakışları Bihter’i son derece tedirgin eder.

Bihter’i aramaya çıkan Adnan Bey salonda Firdevs Hanım’la karşılaşır. İçkisini yudumlayan Firdevs Hanım ağlamaktadır.

Bihter sevişirken düşen küpesini aramak üzere seraya geri döner. Kendisine seslenen Adnan Bey’in yanına gider ama küpesinin eşini bulamaz. Küpe kırılan saksıların arasında durmaktadır. Ancak sabah olduğunda orada değildir.

Gün, Matmazel’in taşınma telaşıyla başlar. Nihal, Behlül’e ulaşamamanın sıkıntısı içindedir. Behlül’ün nerede olduğunu kimse bilmemektedir. Telefonu kapalıdır.

Firdevs Hanım sabahın erken bir saatinde evden ayrılır. Bihter, Katya ile yaptığı konuşma sonucunda iyice köşeye sıkışır. Firdevs Hanım’ın sevişmelerini gördüğüne emindir

Kaptanın eve telefon etmesiyle Behlül’ün teknede olduğu öğrenilir. Bihter kahvaltı masasından kalkar ve Peyker’e gideceğini söyler. Ancak Behlül’ün yanına gider.

Behlül yüzerken Rıza Kaptan teknesiyle oradan geçmektedir. Kaptanın telefonundan evi arayan Behlül telefonun kapalı olduğunu ve teknede bulunduğunu haber verir.

Bihter tekneye gelir. Aralarında duygusal bir konuşma ve kuvvetli bir çekim olur. Ancak bu duygu dolu dakikalar yanaşan bir tekneyle sona erer. Rıza Kaptan’ın sözlüsü olan Nesrin, Behlül’ün şarj aletini getirmiştir. Teknede Bihter’in çantasını görür ve bu duruma bir anlam veremez.

Çocuklarıyla, Matmazel’in evini düzenlemeye giden Adnan Bey, Bihter’e ulaşamayınca Peyker’i arar. Ancak Peyker, Bihter’in yanında olmadığını söyler. Adnan Bey’in gerginliğini herkes fark eder.

Behlül’ün yanından dönen Bihter odasına çıkar. Ancak onu bir sürpriz beklemektedir; kayıp olan küpesi tuvalet masasındadır. O esnada odaya Firdevs Hanım girer.

0 yorum:

Yorum Gönder