6 Eylül 2011 Salı

Yabancı Düğün Dansı Müzikleri

Eşinizle beraber gözler önüne ilk çıktığınızda duygusal müzik mi çalacak, yoksa hareketli müzik mi? Seçeceğiniz müzik, düğününüzü tamamlayan en önemli unsurlardan birisidir.

Hangi liste grubunun ne zaman çalacağına karar verin. Düğün müziğini hem kendinizin, hem de davetlilerinizin zevkine hitap edecek şekilde belirleyin. Fakat seçeceğiniz müziğin sizin kişiliğinizin göstergesi olacağını unutmayın. Düğün sırasında kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız müzik planlamasına titizlik gösterin.

Düğün töreninizi müzik açısından altı bölüme ayırabiliriz:

Açılış Müziği: Davetlilerin masalarına yerleşirken veya yarım saat öncesinden çalmaya başlayan fondaki müziktir.Genellikle enstrümantal tercih edilir.Kimi düğünlerde solo bir şarkıcının da bu işi üstlendiği görülmüştür. Açılış müziği bittikten sonra küçük bir sessizliğin olmasını sağlarsanız konuklar düğünün başlama sinyalini almış olacaktır.

Açılış Müziğine Örnek: .

“All I Ask Of You” Phantom of the Opera, (Andrew Lloyd Webber)
“Truly” (Lionel Richie)
“Awake My Heart with Gladness,” (Flor Peeters)
“Oh! You Pretty Things” (David Bowie)

Giriş Müziği: Tüm davetliler yerleşmiş ve giderek yükselen bir uğultu kulaklarınızı çınlatmaya başlamıştır. Bu sizin en heyecanlı dakikanızdır. Eşinizin elini sıkıca tutacak ve kalp atışlarınızın arttığını hissedeceksiniz. Davetlilerinizin bakışları arasında, eşinize “evet” diyeceğiniz masaya oturmadan önceki en tatlı heyecandır ve göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçecektir. Girişten masaya oturana kadar geçen süreyi iyi hesaplayıp buna göre bir müzik seçmelisiniz. Çünkü yürümeniz bittikten sonra müziğin yarıda kesilmesi hoş olmayacaktır. Giriş müziği hayatınızın sonuna kadar kulağınızda çınlayacaktır.

Giriş müziğine Örnek:

“Wedding March” (from A Midsummer Night’s Dream), (Felix Mendelssohn)
“Spring,” Allegro, (from The Four Seasons), (Antonio Vivaldi)
“Air on the G String” (Johann S. Bach)

Başbaşa Dans: Artık evlisiniz ! Kendinizi eşinizin kollarında bulduğunuz bu an hayatınızın en mutlu anı. Daha önceden belirlediğiniz dans müziğinde tüm duygularınızın yoğunlaştığını hayat arkadaşınızın gözlerinin içine bakarak hissedeceksiniz. Aynı zamanda tüm bakışlar gene üzerinizde olacak ama heyecanınızdan dolayı hiçbir şeyin farkında olmayacaksınız. Eşinizin ayakları sizinkilerle uyumlu bir şekilde, davetlilerinizin bakışları arasında hareket ederken bir peri masalında olduğunuzu hissedeceksiniz. Tebrikler !

Başbaşa Dans müziğine örnek:

“Falling in love” Elvis Prestley
“Eternal Flame” Bangles
“My Endless Love” Lionel Richie
“Autum Leaves”

Eğlence Müziği: Listenizde son zamanlarda radyolarda duyduğunuz popüler müzikler, klasikleşmiş dans parçaları ve memleket müzikleri olacaktır. Dilediğiniz kadar dans edip eğlenebilirsiniz. Konuklarınızla ilk yakınlaşmaları eğlence müziğiyle yapacaksınız. Sizinle dans etmek isteyen birçok kişi olacaktır. Öncelikle anneniz, babanız, çoşkunuza katılmak isteyecek aile büyükleriniz…Bu zamana kadar olan hazırlığınızın tüm stresini yorgunluğunu üzerinizden atın ve dans edin. Gece sizin!

Eğlence Müziğine Örnek:

“La İsla Bonita” Madonna
“Can’t Take My Eyes Of You”
“I Wıll Survive” Gloria Gaynor

Pasta Müziği: Pastanızı başbaşa keserken çalan müziktir. Hatta pasta içeri girerken başlar ve sonrasında çiftin dans etmesine kadar sürer. Eşinizle ortaklaşa tutacağınız pasta bıçağını, pastanın üzerinde gezdirirken çalan müzikle beraber ortaya çok hoş bir görüntü çıkacaktır. Pasta müziğinin hareketli olması gerekir. “Düğün bitti ama bizim çoşkumuz hala devam ediyor.” dedirtecek bir müzik seçimi yerinde olacaktır.

Pasta Müziğine Örnek:

“Madly Deeply Truly” Savage Garden
“Always” Jon Bon Jovi”
“Pachabel” Mozart

Final Müziği: Final müziğinde de tercih size kalmış. Dans pistinde çiftlerin oluşacağı romantik müziklere geçebilirsiniz. Gecenin ortalarındaki haraketli müzikler yerini temponun biraz daha düştüğü duygusal şarkılara bırakacaktır. Müzik ritimlerinin yavaşlaması misafirlerinize “Biz artık gidiyoruz” dediğinizi gösterir. Hayatınızın en mutlu gününü anılara bırakacağınız ilk dakikaları, hiçbir zaman unutmayacaksınız.

Final Müziğine Örnek:

“Chan Chan” Buena Vista Social Club

Elbette size yukarıda tavsiye ettiğimiz bu müzik sıralamasını uygulamak zorunda değilsiniz. Önemli olan kendinize karşı dürüst olmanızdır. Aklınızdan geçen tüm orjinal fikirlere açık olun. Hiç kimse planlarınıza karşı çıkmayacaktır. Unutmayın ki bu, sizin partiniz sizin düğününüz.

 Ömür Boyu Mutluluk Dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder