27 Mayıs 2009 Çarşamba

2009 UEFA Şampiyonlar Ligi Final Topu

2009 UEFA Şampiyonlar Ligi Final Topu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2008/2009 final maçı, 27 Mayıs tarihinde İtalya’nın en büyük spor arenası olan Stadio Olimpico di Roma’da gerçekleşecek. 2000 yılından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi tedarikçisi olan adidas, İtalya’nın başkentinde ikinci kez oynanacak bu maç için resmi maç topu olarak ‘Finale Roma’yı tasarladı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde final maçına ev sahipliği yapan şehrin isminin ve logosunun maç topunun üzerinde yer alması ilk defa 2005 yılında İstanbul’da gerçekleşen maç ile başlamıştı. Aynı uygulamayı 2006 yılında Paris, 2007 yılında Atina, 2008 yılında Moskova’daki final maçında devam ettiren adidas, bu yıl da Roma’nın ismi ve logosuyla bir top tasarladı.

Roma’nın geleneksel renklerinden olan bordonun kullanıldığı resmi maç topunun üzerindeki yıldızların etrafını altın renkli çizgiler süslüyor. ‘Finale Roma’da yer alan ve başlıca spor faaliyetlerini, hız, ekip çalışması, adalet ve güç gibi Romalı değerleri tasvir eden mozaik motifler tasarımın en çok dikkat çeken bölümlerini oluşturuyor. Topun üst kısmında yıldız motiflerinden gelerek birleşen gümüş renkli 5 çizgi, her yıldızın yolu Roma’dan geçer fikrini yansıtıyor.

Euro 2008 resmi maç topu EUROPASS’taki gibi adidas ‘Finale Roma’nın da dış yüzeyinde PSC-Texture teknolojisi kullanılıyor. Farklı ve ince işlenmiş dış yüzey yapısı ile dikkat çeken PSC-Texture teknolojisi krampon ve top arasındaki uyumu en üst seviyeye taşıyor. adidas ‘Finale Roma’, EUROPASS’ta olduğu gibi ısıyla birleştirme (Thermal Bonding) teknolojisi kullanılarak tasarlandı. Thermal Bonding teknolojisi ile yeni PSC Texture teknolojisinin birleşimi, 14 parçadan oluşan adidas ‘Finale Roma’ya önemli bir özellik kazandırarak futbolcunun topa daha iyi hakim olmasını sağlıyor.

Futbol topu üretimindeki tecrübesi ile önemli başarılara imza atan adidas, futbol topu üretimine ilk defa 1963 yılında başladı. 1970 yılından bugüne tüm önemli UEFA ve FIFA turnuvalarında resmi maç topu tedarikçisi olan adidas, 2008 yılından bu yana Afrika Futbol Federasyonu’nun (CAF) organize ettiği Afrika Kupası’nın da resmi maç topu tedarikçisidir.

0 yorum:

Yorum Gönder