6 Mayıs 2009 Çarşamba

Blogunuzun kişi çekmenin yolları;


  1. Kuralların ilki ve en önemlisi. Yazılarınızı kendiniz yazın alıntı yapmayın. İçeriği doldurmak için oradan buradan kopyalayıp sitenize yapıştırmayın. Eğer konunuzla ilgili çok karmaşık ve önemli bir metin bulduysanız eğer blogunuza ekleyin ancak mutlaka yazının sonunda yada başında kaynak belirtin ve yazının bir kaç yerinde değişiklik yapın.
  2. Blogunuzun tasarımını düzgün yapın. Reklamları ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek yerlere koyun. Aşırı şekilli tasarımlardan ve çok sade tasarımlardan kaçının.
  3. Önemli, yeni ve ilgi çekicek konular hakkında yazılar yazın. Herkesin bildiği konular hakkında yazarsanız siteniz çöplük haline döner ve ve blogunuza bir kere giren bir daha girmez.
  4. Konunuz dışına çıkmayın. Konunuz hakkında kendinizi geliştirin ve kendi çalışmalarınızı yapın. Benzer konuları içeren blogları gezin ve yeni fikirler edinin ama asla benzetmeye çalışmayın. Özgür olun.
  5. Yazınıza ilgi çeken başlıklar koyun. Koyduğunuz başlık yazı hakkında ziyaretçide merak uyandırmalı.
  6. Asla uzun yazılar yazmayın kısa ve öz olsun. Ziyaretçiler uzun yazıları okumaktan sıkılabilirler.
  7. Yazılarınızı çok resmi yazmayın. Bu şekilde ziyaretçiler ile aranızdaki bağlar gelişmez. Samimi olun. Ancak fazla abartmayın.
  8. Yazılarınızda türkçeyi güzel kullanın. Evet yerine ewet, tamam yerine tmm yada ok, iyi yerine ii, gibi anlamsız harfleri kullanmayın.
  9. Yazılarınızı sık sık güncelleyin. Her gün en az 1 yazı ekleyin.
  10. Blogunuzda ziyaretçilerin sizinle iletişim kurabilmesi için e-mail yada telefon numarası belirtin. Ziyaretçilerin, dolaştıkları blogun kimin tarafından yapıldığını bilmesi halinde size olan güven artar.
  11. Blogunuza reklam almadan önce reklam verin.
  12. Etiketleri konu ile ilgili belirleyin. Belirttiğiniz etiket konunuzla ilgili değil ise ziyaretçileri kandırmış olursunuz. Ve bu çok çabuk zamanda aşırı ziyaretçi kaybına neden olur.
  13. Blogları bünyesinde barındıran sitelere üye olun. Ör; www.blogkardesligi.com , www.bloglaralemi.com
  14. Blogunuza Google sitemap hazırlayın. Sitemap ın ne olduğunu bilmiyorsan. BURAYA TIKLA
  15. Feedburner ve bu sevise benzer başka servisleri kullanarak sitenize e-mal abonelği ekleyin. www.feedburner.com
  16. Bütün blog ve siteleri ziyaretçi olarak dolaşın ve ziyaretçi gözüyle bakın sizi raharsız eden her şeyi reklam olsun, yazı olsun, tema olsun vs. vs. gibi bütün her şeyi ir kağıda not alın ve sonra blogunuzu inceleyin aynı şeyler blogunuzda da varmı. Varsa eğer hiç zaman kaybetmeden hemen düzeltin.

0 yorum:

Yorum Gönder