1 Mayıs 2009 Cuma

TOBB'da seçim heyecanı

TOBB'da seçim heyecanı
Hisarcıklıoğlu, 5174 sayılı TOBB yasasına göre 2 Mayıs'taki genel kurulda son kez başkanlığa aday olacak
01 Mayıs 2009 Cuma, 11:07
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 64. olağan seçimli genel kurulu, yarın TOBB ETÜ'de yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Odalar Birliği Yasasını yeniden düzenleyen 5174 sayılı TOBB yasasına göre 2 Mayıs'taki genel kurulda son kez başkanlığa aday olacak.

Hisarcıklıoğlu, eski Başkan Fuat Miras'ın istifa etmesi üzerine 16 Haziran 2001 tarihinde Odalar Birliği Yönetim Kurulu'nun kendi arasında gerçekleştirdiği görev dağılımıyla başkanlığa getirilmişti.

2004 Mayıs ayında yapılması gereken TOBB Genel Kurulu ise Odalar Birliği'nin kuruluş yasasında yapılan değişiklikle seçimlerin bir yıl ertelenmesi üzerine 8 Mayıs 2005 tarihinde gerçekleştirilmiş ve Hisarcıklıoğlu 4 yıllığına TOBB Başkanlığı'na seçilmişti.

Yarın yapılacak 64. Genel Kurul'da yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan Hisarcıklıoğlu, seçilmesi halinde TOBB'da 12 yıl üst üste en uzun süre görev yapan tek başkan unvanını kazanmış olacak.

TOBB'un kuruluş yasasında yapılan değişiklikle, değişiklik tarihinde oda ve borsalarda görev yapan başkanların görev süresi en fazla üst üste iki dönem (her dönem 4 yıl) ile sınırlandırılmıştı. Bu düzenlemeye göre seçilmesi halinde 2013'e kadar görev yapacak Hisarcıklıoğlu, o tarihteki genel kurulda yeniden başkanlığa aday olamayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder